Lasteflyging

Fonnafly Helifly AS flyr alle typer helikopterfrakt og hjelper deg gjerne med det du skal ha flyttet på. Det vanligste er såkalt underhengene last der vi flyr hivene i en longline under helikopteret. Vi kan også fly last inne i helikopteret eller i bagasjekurv festet på siden. Se under for eksempler på hvordan vi kan hjelpe deg med lasteflygning.

Hyttefrakt

Hyttematerialer levert raskt og presist dit du ønsker.

Om du skal bygge en hytte, et nytt påbygg eller en platting vil helikoptertransport kunne lette jobben betydelig. I mange tilfeller vil det være det eneste alternativet og ofte er det rimeligere enn andre løsninger.

Vi kan fly alt av materialer, vinduer, isolasjon, takstein, torvtak, sement og betong. Til uteområdet eller grunnarbeidet flyr vi jord, pukk og sand i storsekk/bigbag. Kanskje vil du ha et boblebad plassert ved hytta? Interiøret kan også leveres luftveien.

Elementhytte eller modulhytte kan tilpasses helikopterfrakt. Da leverer vi elementene stående for montering med en gang, eller liggende slik at de enkelt kan reises av kunden.

Vi kan også fly minigraver, kompressor, skytematter, container, arbeidsbrakke og annet utstyr relatert til anleggsvirksomhet.

For alle oppdrag møter vi med egen lastemann som sørger for sikkerheten og effektivitet på lasteplassen mens vi flyr. Vi stropper og sikrer alle hiv med egne stropper og har med lastenett til isolasjon o.l.

For planlegging anbefaler vi at hivene pakkes på maks 8-900kg hver. Da flyr vi mest effektivt og dermed også rimeligst for deg som kunde. Helikoptrene våre vil kunne bistå med løft opp mot 1250kg med god planlegging og gode forhold.

Vi anbefaler at du tar kontakt med oss og forteller hva og hvor mye som skal flys, og hvor det skal flys fra og til. Vi kan helt uforpliktende for deg estimere en pris og komme med råd og tips for planlegging av oppdraget.

Betongflyging

For alle typer støpejobber vil vi effektivt kunne levere ca 0,33 m3 betong per hiv, der vi flyr betongen i egne tobber. Vi regner altså tre tobber per kubikk med betong. Åpningen i tobben er ca 30 cm, så det er fint om forskalingen eller trakta er minst like bred. Eksempler er støping av fundamenter, søyler, gulv, trapper, vegger og brygger. For større prosjekter har vi med to tobber, slik at en full tobb står klar ved betongbilen når vi kommer tilbake med den tomme.

Andre typer lasteflyvning

Det er veldig mange typer oppdrag hvor helikopter er et uunnværlig verktøy for å få jobben gjort. Vi flyr blant annet mye for telekom der vi er med og bygger mobilmaster og hjelper med utbygging og  oppgradering av mobilnett og nødnett.

Brannslukking er en annen samfunnsnyttig oppgave vi er stolte av å kunne bist med. Brannbøtta kan også brukes til fjellrensk eller dersom man trenger vann til et utilgjengelig sted. Spør oss gjerne dersom du lurer på noe som ikke er nevnt her, eller har ytterligere spørsmål.